АМСМ услуги - помош на пат

Новости


Викенд забрана за движење на возила на патот до Средно Водно од 25 ноември 2017 година

20.11.2017 09:03:20


Забрана за движење на возила на патот до Средно Водно ќе се воведе од 25 и 26 ноември 2017 година.

Оваа забрана ќе важи во еден правец, од клучката за Сопиште до Средно Водно и од паркингот кај манастирот „Свети Пантелејмон“ до Средно Водно.

Забраната се планира да важи за време на викендите (сабота и недела) и за време на државните празници.

Оваа забрана нема да се однесува на автобусите на Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП), возилата на полицијата, противпожарната бригада, итната медицинска помош, возилата на штабовите за итни интервенции, како и на возилата со посебни одобренија.

Подетално на официјалниот портал на Град Скопје:
http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=9791&mid=482&tabId=