АМСМ услуги - помош на пат

Новости


БЕЗ МВД ВО КОСОВО

12.06.2019 11:29:54

Ратификуван Договорот за реципрочно признавање на возачките дозволи со Косово

Собранието на 20ти мај, 2019 го изгласа Законот за ратификација на Договорот со Владата на Косово за реципрочно признавање на возачките дозволи.
Отсега, македонските граѓани ќе можат да возат слободно на територијата на Косово, без да имаат потреба од вадење на меѓународна дозвола.