АМСМ услуги - помош на пат

Новости


Договори за возачки дозволи и лични карти како патна исправа

05.03.2019 10:07:15

Детална информација за Договори за сообраќајни дозволи и Мегународна возачка дозвола, е достапна на сајтот на Министерството за внатрешни работи на следната адреса:

https://mvr.gov.mk/analiza/soobrakjaj/7

Нашите државјани државната граница можат да ја преминуваат со важечката патна исправа (биометриска патна исправа) или друг валиден документ со кој се овозможува преминување на државната границата согласно билатерален или меѓународен договор и виза доколку е потребна за земјата каде што патува.

Со лична карта граѓаните можат да патуваат во Србија, Албанија, Косово, Црна Гора и БиХ (30 дена престој).