АМСМ услуги - помош на пат

Дневни информации

сабота, 2 август 2014 09:35:19

АМСМ СЛУЖБА ЗА ПОМОШ И ИНФОРМАЦИИ известува:

ЗАБРАНИ ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА:

ДРЖАВНИ ПАТИШТА: Според информација од Министерството за транспорт и врски ве известуваме дека се воведе времена измена на режим на сообраќај на државните патишта во Република...

Прочитај повеќе... 

Ќафасан / излез од Р.М.:
време на чекање минимално

Табановце / излез од Р.М.:
време на чекање 15-30 минути

Богородица / излез од Р.М.:
време на чекање 15-30 минути

Прочитај повеќе...

државни патишта


Podracje

Според информација од Министерството за транспорт и врски ве известуваме дека се воведува времена измена на режим на сообраќај на државните патишта во Република Македонија, во период од 01.07 до 31.08 секоја тековна година.
Се забранува сообраќај на тешки товарни возила со вкупна маса над 15 тони за време на деновите од викендот и за денови при екстремно високи температури. Забраната за деновите од викендот е: во петок од 17:00 до 22:00 часот; сабота од 09:00 до 18:00 часот и недела од 09:00 до 22:00 часот. Во деновите со екстремно високи температури, определени од Министерство за здравство, забранaта ќе важи и од понеделник до четврток од 11:00 до 17:00 часот.
Ограничувањето не се однесува на возила кои превезуваат животни, цвеќе, хуманитарна помош, жито и житни култури и леснорасиплива стока, нафта и нафтени деривати, превоз на опасни материјали и возила кои вршат превоз за компании кои имаат склучено договори за изведување на проекти на државните патишта со ЈП за Државни патишта.
За регулирање на сообраќајот и воспоставување на изменетиот режим, поставена е соодветна сообраќајна сигнализација.

Прочитај повеќе...


Одберете два града помеѓу кои сакате да ја дознаете оддалеченоста во КМ:

од

до

Одберете град во Македонија и држава од Европа, за кои сакате да бидат прикажани патните растојанија од градот кој ќе го одберете, како и патарините до поважните градови од избраната држава:

од

до

Преку избирање на посакуваната држава, ќе добите поважни информации кои ќе го олеснат вашето патување и престојот во истата:


Новости

28.07.2014
Почна реконструкцијата на Велес-Катланово
Прочитај повеќе...

25.07.2014
БРЗО И БЕЗБЕДНО ПРЕКУ ГРАНИЦА
Прочитај повеќе...

21.07.2014
Скопје - Улицата кај „Рекорд“ отворена за сообраќај
Прочитај повеќе...